torstai 26. syyskuuta 2013

Kotimaisia aarteita roskiksesta

Tämä tyttö lähteekin huomenna Turkuun. Edessä on kokonainen viikonloppu kirppistelyä, dyykkausta ja villiyrttejä maailman parhaassa seurassa, tätä on odotettu! Turun reissuilla suurin rajoittava tekijä on pieni auto. Kirppareita, kierrätyskeskuksia ja roskiksia on niin paljon kuin vaan jaksaa kiertää, mutta enempää romua ei voi kotiin tuoda kuin mitä autoon mahtuu, ja kun koiran häkki vie puoli takapenkkiä niin eipä sinne paljon muuta menekään omien ja koiran kapsäkkien lisäksi. Ehkä se on kyllä ihan hyväkin asia, kun nurkat on rojua vääränään jo muutenkin. Asiaan saattaa kuitenkin olla tulossa muutos, koska tuo mies on ihan tosissaan ostamassa meille pakettiautoa. Se ei taida tietää mitä siitä seuraa... :)

Noh, ei siitä sen enempää. Ajattelin vain kertoa erään kesäillan saaliista, josta olen vieläkin ihan huumassa. Käytiin pitkän ja uuvuttavan kirpparointipäivän päätteeksi nauttimassa parit huurteiset jokilaivalla, ja kotiinpäin polkiessa yksi metalliroskis näytti jotenkin kummalla tavalla kutsuvalta. Pyssättiin sitten siihen ja kun avasin roskiksen kannen niin juuri tyhjätyn säiliön pohjalla komeili läjä kotimaista metalliromua. Jonkun muun romua, meikäläisten aarteita! Ei yhtään oikeaa jätettä!

Ihan ensimmäisenä sieltä loisti Finelin 1,8 l Isokukka-pannu. Kahva on vähän kulunut, mutta emali on sisäpuolen sihdin ihan pientä ruostevauriota lukuunottamatta täysin ehjä. Arabian ruskea vuoka on ihan käyttökuntoinen ja siinä on jo tehty monet ruuat. Alun elämää nähnyt kasari meinasi ensin jäädä roskikseen, mutta otin mukaan kuitenkin, nyt se toimittaa multakauhan virkaa pihahommissa ja on kuin siihen tehty. Kukallinen leipälaatikko löytyi toisesta roskiksesta, koska pitihän tuommoisten löytöjen jälkeen tarkastaa joka ikinen metalliroskis loppumatkalta. Löytyi sieltä paljon muutakin, mm. ikivanhat tukkisakset, jotka menivät käyttöön isälle. 

     
Innolla odotan mitä kivaa viikonloppuna löytyy.

4 kommenttia:

 1. OHO! Johan oot mestaridyykkari! Yhtä hyvää onnee sitte viikonlopuks. Innolla odotan sun löytöpostaustas. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, onnea tarvitaan aina. :) Lupaan yrittää kaikkeni, että pääsen pian tohkoilemaan vielä hienommista löydöistä.

   Poista
 2. Whiiiiii! Tervetuloa! Oon ny oikein koittanu manata kaikki roskikset täyteen aarteita. Ja ton kys. pöntön katon melkeen aina kun ohi poljen. Mutta se vaatii näimmä Annen, että sieltä jotain löytyis :) Onneks tuut!

  Muistatko ku kerroin siitä roskiksesta missä oli ilvespurkkien kansia? Ja olin niin tohkeissani etten muistanu kattoa lasiroskista.... Kävin kattomassa, ja siellä tosiaan oli yks purkki, lisää luultavasti löytyy läjän pohjalta, mutta enhän mä sinne ylettyny. Onneks tuut! Muutenkin ;)

  Ootas, käyn vaan eka töis. Koitan hankkia sen hyvän seuran samalla reissulla!
  -Naasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whiiii! Naasi tuli ja kirjootti, TOH! Ihanaa, kiitos, ny sulta meni mäenokoskaan-pistekin tässä samalla. Apina saapuu hätiin ennen ku huomaatkaan, mut pitää kyl ettiä jostain joku keppi millä sopii sohia lasiroskiksia jos ne aarteet on siellä kaiken muun alla, ei auta pitkät kädet jos ne silpoutuu. Pitäs kyllä muutenkin ostaa semmonen oikein vankka roskankeräyskeppi ja tehä siitä teleskooppi (tai kai semmosia on valmiinakin, luulis?), pääsis molokkeihinkin käsiksi! Hmmm...

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...