perjantai 10. tammikuuta 2014

Jotain kivaa kirppareilta

Kirppistely on ollut jokseenkin turhauttavaa viime aikoina. Omilta huudeilta ei ole löytynyt yhtään mitään kohta kahteen kuukauteen, joten piti lähteä tarkastamaan Turun tarjonta. Aika heikkoa oli sielläkin, mutta jotain kivaa sentään löytyi.

Kuvan isompi sienilamppu löytyi vitosella, vai oliko se peräti 4,95 €. Tämä on taas näitä joista on pitkään haaveillut, mutta joita ei ole ennen tullut sopivalla hinnalla vastaan. Nyt tuli, ja ajoituskin osui juuri nappiin, keltainen aarresieni piristi kummasti harmaata ja sateista päivää.  Viikonlopun askartelutkin tuli hoidettua, kun vaihdoin (ihan ite! ystävän kärsivällisellä avustuksella tosin.) lamppuun uuden johdon, vanhaa oli kursittu kasaan ties millä teipeillä ja pistoke jyrsitty jonkinsortin teräaseella nykyisiin pistorasioihin sopivaksi. Johtohommat sujui elämäni ensimmäiseksi sähkötyöksi ihan hyvin, vaan vaivaiset kolme kertaa piti purkaa kun aina jäi joku osa välistä kokoamisvaiheessa. Liikaa osia noinkin simppelissä valaisimessa, sanon minä. Kuvan muut ihanuudet on kuvausrekvisiittaa, näitä ei siis kuvailtu omassa kotona.

Tietäiskös joku kyseisen sienen valmistajaa? Oisko se Valinte? Aris? Orno? Aivan syötävän soma emalipinnoitettu rautainen paistinpannu tiikkikahvalla maksoi 1,80 €. Ens alkuun hinta tuntui aika kovalta, koska pannu oli melko kärsineen näköinen ja näytti ettei siitä ole enää ruoanlaittokäyttöön, mutta pari sipaisua ihmesienellä taikoi siitä lähes uudenveroisen ja arvokin pompsahti mukavasti. Parin euron riskisijoitus kannatti siis jälleen. :)Pohjan teksti Dansk designs Finland herätti kiinnostuksen, ja niinpä sitä taas oppi pieni ihminen jotain uutta. Dansk International Designs oli 50-luvulla perustettu yritys, jonka tarkoituksena oli saattaa massatuotantoon tanskalaista muotoilua. Tuotteita on tehty eri puolella maailmaa, Suomessa niitä valmistettiin ainakin Högforsin, Riihimäen lasin sekä Rosenlewin tehtailla, joten uskaltaisin veikata pannun olevan högforsilainen. Tämän infopläjäyksen tarjosi Museo käy kirjastossa -blogi, suora linkki tekstiin tässä (klik).

3 kommenttia:

 1. Kiitos tietopläjäyksestä!, esineen arvostus nousee kun tietää siitä edes jotain. Ehkäpä en raatsikaan käyttää sitä.. Onpa muuten hyvä että taas tuli ostettua käyttöesine joka päätyy kaapin perälle pinoon. Ja siinä pinossa on varotuslappu: Miehet EIVÄT saa käyttää! Aarteita!

  Hyvä ettet muuten maininnu sitä, miten kolme kertaa laittettiin johto kiinni ja taas purettiin. :D Olis tosi noloa jos joku sais tietää... Mut tulipahan sillekki hajonneelle joulukynttelikölle uus elämä. Kaikki kannattaa säästää, kaikkea voi tarvita! Varsinkin jos siinä on katkasija.

  Kerrassaan oli merkillisen huonot roskisantimet tällä kertaa, pelkkiä kaljatölkkejä vaan. Mutta se jugend-nostalgiatarjotin, jota kumpikaan ei meistä halunnu, meni Pappalle tupakantekotarjottimeks! Nyt ei enää tupakanpurut pyöri pisin pöytiä ja lattioita. Kato ny, kaikki kannattaa säästää!

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää lisäsin sen purkamisen, pitäähän se ny kertoa, tärkeää ja informatiivista! Mietin tossa että onks mulla ees mitään roskisjuttuja mitä kuvata, ni eipä taida olla kun ne merkitkin jäi sinne. Vai mitä muuta me löydettii? Henkareita ja lokari? Kuinka säälittävää. Hyvä että ees tarjotin sai arvoisensa kodin.

   Poista
 2. Ihana lamppu ja kaunis pannu. Mulla on kans yks emaloitu valurautapannu, tiiä sit mitä sillä paistais ko siihen jää kaikki kii vaikka uittais voissa. Kerro jos keksit emalipannuniksejä. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...