maanantai 14. lokakuuta 2013

Ekopesupallo osa 2 - toimiihan se!

Kirjoitin pari päivää sitten epäonnistuneesta ekopesupallo-kokeilusta. Nyt on kokeiltu uudestaan käyttöohjeita noudattaen ja totta maar, sehän toimii! Eli vajaa kone, pallo pyykkien sekaan ja kone päälle, ilman mitään huuhteluaineita, etikoita tai muitakaan mömmöjä. Huuhtelukertoja voi vähentää tai jopa jättää huuhtelematta kokonaan jos kone sen sallii, koska pelkoa kemikaalijäämistä ei ole ja ne likarönät huuhtoutuu varmasti vähemmälläkin. Vettä säästävää pesuohjelmaa ei kuitenkaan saa käyttää. Vähän täydempi kone vaatii kaksi palloa, mutta täpötäyteen konetta ei saa siltikään lastata, koska pallot tarvii tilaa liikkua.

Pallo sai hommakseen puhdistaa pihatöissä ryvettyneet toppahousut, jotka oli mullan ja kuran peitossa, maito- ja kahvitahraisen hupparin sekä joitain vähemmän likaisia vaatteita. Ja puhdasta tuli! Ainakin niin puhdasta mitä nyt mustasta pyykistä silmällä näkee. Pallo saa siis varmasti töitä jatkossakin, ainakin silloin kun pitää syystä tai toisesta pestä vajaita koneellisia, mikä on tämmöiselle energiapihistelijälle henkisesti aika hankalaa. Pitää vielä kokeilla sitä uudelleen haiseville ja hikisillekin vaatteille jossain kohtaa, koska mainoslauseiden mukaan sen pitäisi eliminoida hajut. Vaaleaa pyykkiä pitää myös testata, sitä meillä vaan tulee äärimmäisen harvoin. Oi kun se vielä poistais nuo koiran- ja kissankarvatkin...


4 kommenttia:

 1. Hianoo! Ehkä määki sit hommaan tommosen. Mitenköhän se mahtaa pestä kestovaipat, riittääköhän teho...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, paha sanoa. Mutta guuglaamalla löytyy aika paljon kokemuksia, kyllä siellä kestovaipatkin vilahti.

   Poista
 2. Odotetaan osaa 3. Mä todella haluan kuulla lähteekö hienhaju. Se on sitten oikea tulikoe ja tositesti! Muuten en voi uskoa muovin pesutehoon. En usko ioneihinkaan! Ikinä en nimittäin sellasta ole nähnyt!

  -Naasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se muovi ku ne ionit, ioneissa on tulevaisuus! Mullahan oli semmonen pesukonekin, jossa oli jotain hopeaioneita jotka kans desas ja raikasti ja kyllästi pyykit kun vaan paino nappulaa ja vapautti ne ionit. Se on porukoilla ollu viimeset kaks vuotta, mutta nyt se oli hajonnu just. Ispappa tilas jonkun osan ja meinas korjata sen, en oo ny muistanukkaan kysyä kuinka kävi.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...