maanantai 11. toukokuuta 2015

Roskapostaus ja kuulumisia

Heipparallaa! Hengissä ollaan, vaikkei mitään olekaan aikoihin kuulunut. Syystä tai toisesta ei ole tullut koneella istuttua, hyvä jos kerran viikossa tai kahdessa jaksan sen hetkeksi avata ja suorittaa pakolliset rituaalit. Mutta eipä täällä juuri mitään ole tapahtunut. Vappu meni vähän eri merkeissä kuin oli suunniteltu, koska liukastuin viimeisillä liukkailla maaliskuussa (kävellen ja nastakengät jalassa, vaatii jo taituruutta) ja venäytin polveni, joten Pyynikkijuoksun puolimaraton jäi haaveeksi. Samoin taitaa jäädä Aitoo Trailkin, koska ei tällä koivella vieläkään ihan kamalasti juoksennella vaikka kaksi kuukautta on jo paranneltu. Mutta jottei menisi ihan voivotteluksi ja sohvalla makaamiseksi niin alettiin M:n kanssa käymään kuntosalilla. Pikkasen hävettää siellä hikoilla kaikenmaailman kaappien keskellä tämmöisenä kuivan kesän oravana sormi suussa, mutta eiköhän siihenkin jo kohta totu. 
   
Mutta se siitä, nyt pistetään pääsiäisen roskat jakoon uusien alta, koska ensi viikonloppuna dyykataan taas, sikälimikäli hortoilulta ehditään.

Tämäkin posti oli kylläkin jo lähes valmiiksi kirjoitettu jo monta viikkoa sitten (siksi kuvissakin on vielä ihan harmaata kun ei sillon vielä ruoho kasvanut), mutta viimeistely jäi, ja se julkaise-nappulan painaminen. Mutta koitetaas nyt saada homma loppuun asti.

Varmaankin ihan ekana löytyi kolme sikahienoa homosumutuslasia. Nää meni N:lle, sopivat sinne kuin nenä päähän. Mä niin jo näen silmissäni kuinka näistä siemaillaan kesällä jotain ihanaa itetehtyä mesiangervojuomaa kesämekot päällä auringonpaisteessa ja kuunnellaan lintujen luritusta ja haaveillaan uusista aarteista. 


Samasta roskiksesta josta viime vuonna löytyi sininen Finelin kattila, löytyi tällä kertaa saman värinen Finelin muki sekä toivelistalla jo vuosikausia ollut Arabian 0,1 l mittakannu. Korvahan siitä puuttuu, mutta ei haittaa yhtään. Painometallin vamistama teräspannukin on ihan käyttökuntoinen vielä, tosin päätynee kuitenkin kirpparille, koska meillä noita pannuja jo on ihan yli oman tarpeen... Eikä tämä nytkään jäänyt ainoaksi pannuksi, löytyi sieltä myös samanlainen El-rod kuin mikä meillä jo on.




Yksinäinen Myyrä-lautanen oli ihmeen kaupalla pysynyt ehjänä.


Munankeitintellinki on universumilta moneen kertaan tilattu ja toivottu esine, ja nyt se vihdoin löytyi. Nyt sujuu munankeitto kuin leikki. eikä enää mene kuoret rikki kolistellessaan kattilanreunoihin vaan pysyvät kiltisti telineessään. Vaikkei olis mitään muuta löytynyt kuin tämä, niin reissu olisi ollut onnistunut. 


Nyt se on käytössä melkein joka päivä.


Kellogsin peltinen murolaatikko pääsi myslilootaksi vanhan koirankeksipurkin tilalle. Näitähän on saanut kaupasta murojen kylkiäisenä ja saa varmaan vieläkin, tämäkin kappale taisi olla ihan pakasta repäisty.


Sitten löytyi Riihimäen kanneton lasipurkki ja ihan mun näköiset vihreät juomalasit. 


Tietääkö kukaan mitä nämä voisi olla? Näyttää vanhoilta, mutta onko ne?


Auringonvalossa vaan paljastuu semmoinen perustavanlaatuinen ongelma, että lasit on aika huonossa hapessa. Tämä kuva kylläkin maksimoi karmeuden, ei ne ihan noin hirveät ole oikeasti, mutta ymmärtänette pointin. Olen kokeillut kaikkea: etikkaliotusta, OnXon-kiveä, Fairya, tiskikonetta, mutta mikään ei tepsi. Vinkkejä? En suostu vielä luovuttamaan, niin on kauniit lasit.


Viimeisenä vielä jo kirppiskasaan lajitellut muumimuki ja karmeuden multihuipentuma, sininen unikkomuki. sekä Röstrandin Fokus-kulho.
  







9 kommenttia:

  1. On tosiaan sun näköset lasit; kapeet, korkeet ja kauniit. Vähän ne on mun näköset kans, mää nimittäin viherrän kateudesta. Upeita löytöjä, miten ihmiset voi heittää tollasta tavaraa roskiin! Toimiskohan sitruunahapolla liottaminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunahappoo vois kyllä kokeilla, kiitti vinkistä! Laitankin heti yhden kokeeksi yön yli lillimään. :)

      Poista
  2. No, johan olet jälleen löytöjä tehnyt - aivan mahtavia juttuja. Mua ei ole pitkään aikaan onnistanut roskiksilla, mutta kyllä silmät auki pidetään!
    Juu, eikä ole tietoa laseista, mutta kokeilisin itsekin tuota samaa sitruuna konstia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka sitruunakäsittely ei tuottanut tulosta, mutta nyt on stydimmässä liuoksessa likoamassa.

      Poista
  3. Vau, hienoa roskislöytöjä! Tästä postauksesta innostuneena olen minäkin vilkuillut taas aktiivisemmin noita roskiksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! :) Ei sitä tiedä koska se aarre osuu kohdalle.

      Poista
  4. Hei,
    vihreät lasit lienevät Kumelan mehulaseja, kannukin löytyy samalla jalkakuviolla. Muita värejä ainakin lila ja kirkas sininen.

    Metkat nuo vaaleat jäljet laseisssa, ei tuo oikein kai voi lasisairauttakaan olla, koska se - ymmärtääkseni - edellyttää vedon seisomista lasissa eli tulisi pohjalle. Toivottavasti sitruunahappo tepsii, se on kyllä moneen hyvä aine.

    Terkuin Paula Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja lasien ikä on ulkonäön ja värin perusteella tuosta ihan 60-luvun lopusta tai 70-luvun alusta. :)

      Sama

      Poista
    2. Ai on Kumelaa? No voi kun hienoa, kiitos Paula!

      Vielä kun saisi tuon sameuden pois. Alan kallistumaan lasihomeen puolelle kohta, koska ei näytä sitruunahappokaan auttavan. Tai en tiedä kuinka tujakkana sitä uskaltaa käyttää, nyt laitoin ruokalusikallisen täyteen lasiin vettä, teelusikallinen ei ainakaan tehnyt mitään.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...