tiistai 23. joulukuuta 2014

11 joulusta.

Sain Rynttikseltä taas haasteen. Oon tänkin jo tehny aikasemmin, mutta laitetaan ny sit joulun kunniaks jouluaiheisesti uuestaan.SÄÄNNÖT:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille.
5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut.
6. Samaa henkilöä jolta haasteen sait, ei saa uudelleen haastaa. 

11 Jouluista faktaa:

1. En ole milläänlailla jouluihminen eikä haittaisi ollenkaan vaikka moista juhlaa ei olisi olemassakaan. Paitsi arkipyhät ja ylimääräset vapaat kelpaa aina, joten sinänsä en pistä pahakseni. 


2. Vielä muutama vuosi sitten oikeasti vihasin joulua, se oli ihan koko vuoden vihoviimenen päivä. Syystä että: Kaikki on kireenä, kaikki vaan tappelee, kauhee ressi, rahanmeno, krääsää, ruuhkaa, ajelua eessuntaas, krääsää, turhanpäiväistä ostelua, turhanpäiväsiä lahjoja, krääsää, tappelua, jeesustelua, mielistelyä, kireyttä, stressiä, tekopirteyttä, ahistusta, pahaa mieltä ja yksinäisyyttä. Mutta kai sitä tällain vanhemmiten jotenkin pehmiää, kun oikein yrittää. Vaikka kyllä noi edellämainitut aina silti läsnä on, tavalla tai toisella. 

Mutta sille en kyllä pehmiä ikinä, että joka halvatun joulu, riippumatta asuinkunnasta tai paikasta, jo viikko ennen joulua on kaikki jäteastiat tungettu täpötäyteen pahvia (oikeesti, litistäisitte ne edes ensin jos ne ihan on pakko sinne sekajätteeseen tunkea!) ja muuta kierrätysmateriaalia, kun on vissiin aivot sulaneet kaiken sen ressin ja hampaidenkiristyksen, eikunsiis sen ah niin ihanan joulumielen seurauksena, ettei enää osata lajitella sitäkään vähää mitä muina vuodenaikoina. Yritä siinä sitten viedä oikeita roskia roskikseen kun ei mahdu edes kannet kiinni ja sitten linnut levittää kaiken ympäri pihoja ja sitten on taas tosi kaunis joulumaisema, pelkkää roskaa ja ruuantähteitä ympäriinsä. Ja koirat vetelee kitusiinsa kaiken mitä ehtivät, yks kaunis joulu ollaan vielä päivystyksessä, sanokaa mun sanoneen. 

3. Siltikin jostain syystä olen tänä vuonna selvinnyt yllättävän vähällä jouluangstilla (Eikös vaan sen huomaakin!). Edes joululaulut (joita on töissä kuunneltu jo lokakuusta lähtien, kun kaikki muut on joulufriikkejä) ei ole juurikaan kiristäneet. Pelottavaa suorastaan! 

 4. Meillä on tasan yksi joulukoriste, ja sekin on onneksi vaan sydän, joten ei kovin jouluisa. Se on M:n kummitytön tekemä ja saatiin se viime vuonna lahjaksi. Valoja on kans, mut ne on tunnelmavaloja, ei missään nimessä joulu-. 

5. Saattaapi olla että niillä pahvilaatikoilla täytetyillä roska-astioilla on jotain tekemistä sen kanssa, että täälläpäin sataa jouluisin kaloja. Vuosi sitten aattona kun M oli tupakilla, putosi taivaalta tuore lohenpää keskelle pihaa. Eilen Ruuti tuli ulkoa silmät onnesta kiiluen suu täynnä jotain. Lohenpäähän se siellä taas, tällä kertaa mätä. Kumma juttu että näin tapahtuu ainoastaan joulun aikaan. Ja pakko niitä on jonnekin muuallekin sadella, kun meidän ~50 neliön pihaan osuu joka joulu! Nyt  tässäkohtaa täytyy sanoa että onneksi on pieni piha.

6. Vaikkei me joulua vietetäkään, niin ruoka on silti aina hyvää ja viime vuonna tehtiin ekaa kertaa ihan ite alusta lähtien omat perna- ja lanttulaatikot, ja nyt paistuu uunissa elämäni ensimmäinen kinkku. Ja ihan ilman paistomittaria taikka -pussia, piruuttanikaan en ostanu vaikka kaikki käski. Laatikot odottaa vielä tekemistään, mutta nyt viisastuin ja ostin valmista lanttuhautaa, ite keitetyistä tuli ihan pahaa.

7. Kuusi kiehuu paraikaa tulilla, siitä lisää joskus.

8. Lahjat hoitui tänä vuonna jotenkin erityisen kivuttomasti. Yhden ainoan lahjan olen ostanut kaupasta (jo viime viikolla!), yhden delegoiden ja loput töistä (jo tänään!). Ja pari juttua on vielä askartelemati, mutta niillä ei ole kiire koska kaikkialle ei keritä yhden päivän aikana. Mutta siis, yhtään turhaa krääsää ei ole tarvinnut ostaa, mikä on ihan superhelpotus ja varmaan just se syy miksi ei ole tullut ahdistusta. Vielä. Tänä vuonna lahjoja saa silti useampi ihminen kuin yleensä, ihan vaan siksi että nyt on helppo ostaa semmosta joka tulee varmasti käyttöön ja tarpeeseen. Onhan se antaminen kuitenkin ihan mukavaa.

9. En ole lähettänyt ainoatakaan joulukorttia vuosikausiin, mutta silti niitä ropisee postilaatikkoon, tänä vuonna oikeen ennätyspaljon, varmaan kymmenen! Välillä tulee hävetyksen häivähdys kun ei olla ite lähetetty, mutta toisaalta tuntuisi ihan pöljältä semmosia lähettää jos joulu ei merkkaa itelle mitään. Vaikka kyllähän mä silti hyvät joulut toivottelen kasvotusten tai saatan laittaa sähköpostilla tai puhelimella jotain, mutta jotenkin se oikeiden korttien lähettäminen tuntuu ihan liian jouluihmismäiseltä. Toisaalta, jos nyt ollaan tultu siihen pisteeseen että joululaulut ei vituta ja kinkkukin on uunissa, niin ehkä meillä jo ens vuonna on kuusi ja viiden vuoden päästä tehtailen tuhatpäin joulukortteja. Ei voi tietää! 

10. Ja onhan mulla tonttulakkikin! Ihan ite väsäsin aamulla, ja viiletin se päässä koko työpäivän. Eiks ookki hieno?11. On siinä joulussa ihan mukaviakin puolia: Lanttulaatikko, riisipuuro, glögi, sekametelisoppa, lanttulaatikko, juustot, kinkku, lanttulaatikko, ja ihan erityisesti ne vapaapäivät, varsinkin tämän tappovuoden jälkeen. Ja uskokaa tai älkää, kyllä mä tiedän sen tunteenkin, jonka takia monet joulua aina niin jaksaa hehkuttaa. Välillä jopa tunnen sen, ihan pikkuisen hetken kerrallaan. Se on se tonttu joka kurkkaa salaa ikkunasta ja kipittää sitten kiireen vilkkaa karkuun kun tulee huomatuksi.


Sitten vastaukset Maijan kysymyksiin:

1. Mikä oli piänenä lempiväris ja mitä tykkäät siittä nyt?
Voi hyvänen aika, nyt on ihan pakko sanoa että ei hajuakaan! Ei raksuta ollenkaan, ei sitten yhtään.

2. Mitä tekisit palaselle raakaa maksaa?
Antaisin koirille joko sellaisenaan tai kypsennettynä, taikka jos ois isompi palanen niin pyöräyttäisin niille maksapannarin jota saisivat herkkupalkkana. Mistä tulikin mieleen, että vois ottaa vanhat jämät pakkasesta jouluherkuiksi.


3. Minkä nimen antaisit kanalle?
Se riippuis ihan siittä kanasta itestään, mutta Hilma tuli ekana mieleen.4. Jatka lausetta: Jos avaruusmatkailu olis arkipäivää, niin...
Kävisin arkisin avaruudessa? Enpä tiedä, tuskin koskaan sinnekään lähtisin, kun en muutenkaan missään matkaile. 5. Mitä tapahtuis jos suutelisit sun naapuria?
No naapuri varmasti kuolisi ällötykseen ja tukehtuisi omaan oksennukseensa, tai jos selviäisi hengissä niin vähintään haastais mut oikeuteen. Itse taas kuolisin häpeään siltä seisomalta, tai ainakin joutuisin muuttamaan kauas pois ja vähän äkkiä, ja eläisin lopun ikääni yksin pussi päässä jossain minne aurinko ei paista.6. Kissan kakka vai koiran oksennus, kummanko mialuummin siivoisit?
Kissan kakka, koska sitä mää siivoon muutenki joka päivä semmoset kolme kertaa. Hiekkalaatikoista tosin, mutta kummiskin. Ja vaikka lattialtakin, ni kakka on yleensä kummiskin kiinteää ja helppo siivota, kun taas oksennus, varsinkin ison koiran, leviää laajalle ja osuu aina isoimmalle ja vaikeimminputsattavalle matolle, ja sen siivoaminen on vähän isompi projekti.7. Mitä vastaisit mukulalle joka jankuttaa, että "mitä päätön tarkottaa"?
Semmonen millä ei oo päätä. Niinku kana kun se on lahdattu.8. Mitä laitat lättyjen päälle?
Mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Molempia ihan vähän vaan, liikaa ei saa olla että se lättykin maistuu. Ja lättytaikinassa pitää olla riittävästi suolaa ja mielellään ei ollenkaan sokeria.9. Mimmonen on kamalin kuva joka susta on otettu?
Yleensä ne on semmosia joissa syön. Tai semmosia joissa yritän näyttää normaalilta taikka hyvältä.10. Mitä lehmä sannoo?
Muuu!11. Mistä usseimmiten johtuu huushollisas leijuva paha haju? Vai tuaksuuko teillä aina kukkasilta?
Eteisessä haiskahtaa jalkahiki, varsinkin M:n työkengistä lähtee semmoset aromit että meinaa nenäkarvat palaa. Omani jätän onneks töihin ni ei tarvi kotona haistella. ;) Muuten en tiiä haiseeko meillä pahalle. Omaan nenään ei, eikä kukaan oo mitään myöntäny ku oon kysyny, mutta suattaapihan se olla että joskus haisoo märkä koira. Taikka kissankakka jos joku ei oo ehtiny peittämään tekelettään ennen ku on keritty siivoomaan. Ja nyt, koska kinkku ja kuusilieju odottaa ja tää pitää saada ilmoille ennen ku joulu on ohi, niin heitän haasteen eteenpäin ihan just sille joka haluaa siihen tarttua. Kysymyksinä on keksiä 11 parhainta keinoa saada ne ihmiset a) keksimään jatkokäyttöä jätteillensä, b) lajittelemaan ne joille ei käyttöä keksi ja c) pakkaamaan ne vähemmän tilaa vievään muotoon. Sillain että niihin pystyy myös niillä joulun pehmittämillä aivoparoilla.

6 kommenttia:

  1. Ai sää oot ollu näin noppee! Mää en huamannu tätä tossa joulun alla. Kyllä sää varmaan 10 vuoden päästä ripustelet innoisas jouluverhoja. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olin kerranki sairaannopee! Mut juu, voi olla että se jouluihminen sieltä vielä kuoriutuu joskus, mut ainakin se vaatii ensin sen ihan oikean kodin mitä muutenkin tykkäis laittaa. Ihan vaan pikkasen alkaa nää rivariseinät kaatumaan niskaan.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...