perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pyhän Olavin tirpat

Eihän siitä ole vasta kuin kolme viikkoa kun lupailin kuvia Sastamalan reissusta lähipäivinä... Aika kyllä juoksee nykyään niin vauhdilla että alle kuukauden ajanjaksot menee lähipäivistä ihan hyvin, siispä pidemmittä puheitta niihin kuviin. Käytiin Vammalassa ihan muista syistä, mutta poikettiin samalla Pyhän Olavin kirkolla. Kirkkoa piti alunperin kuvaamani, mutta siellä olikin lintuja, joten huomio kiinnittyi enemmän niihin.    

Naakkaperhe asustaa kirkon seinässä.


Rantapusikosta kuului semmoinen mekkala että ei voinut jäädä keneltäkään huomaamatta. Ruokokerttusethan ne siellä jutteli, ja hirmuisesti niillä asiaa olikin. Tai ainakin oman, hyvin vajavaisen, lintutietämykseni perusteella kyseessä oli ruokokerttunen, jos olen väärässä niin korjatkaa toki.    


Västäräkkejäkin siellä oli kamalasti. 
Kahden korennon päivällinen.


Kyllä mä siitä itse kirkostakin pari kuvaa nappasin. Tyrvään vanha kirkko on rakennettu myöhäiskeskiajalla 1500-luvun alussa, ja paljon on tuokin pytinki nähnyt ja kokenut, etenkin viime vuosina. 1800- luvun puolivälissä se jäi autioksi uuden kirkon tieltä, ja siinä se seisoi yksin hyljättynä 1970-luvulle asti, jolloin se otettiin uudestaan käyttöön. Katto korjattiin talkoovoimin 1997, mutta vielä samana kesänä joku ryökäle meni tuikkaamaan kirkon tuleen ja jäljelle jäi vaan kivirauniot. Kuusi seuraavaa vuotta kirkkoa jälleenrakennettiin jälleen talkoovoimin, ja nyt se on taas kuin uusi. Sisällä ei tosin käyty, mutta täytyy kyllä hattua nostaa kaikille jotka oli mukana projektissa. Varsinkin tuo katto on ihan mieletön, on siinä ollut tekemistä kun jokainen paanu on yksitellen käsin veistetty.  2 kommenttia:

 1. Oi ku onki hianoja lintukuvia! Ihan toista ko ne sutut mitä yritin ottaa meijän pihan västäräkeistä ( jotka muuten on nyt häipyny pihalta, tajusin just ). Olis tuala kyl joskus hauskaa käyrä, sisko on kans kehunu paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Olin ihan TOH! kun tajusin että iso osa lentokuvista oli edes suhteellisen onnistuneita, koska käytin ekaa kertaa uutta vanhan liiton manuaaliputkeani ja ihan säkällä onnistu tarkennukset kohralleen, tai no ei ihan mut edes sinne päin.

   Ehottomasti kannattaa kyllä poiketa jos huudeilla liikkuu, ja siinähän on ihan nurkilla toinen, vielä vanhempi Pyhän Marian kirkko kanssa, siellä en oo käynytkään vielä.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...