tiistai 11. maaliskuuta 2014

Puolalainen vanha lasimalja


Ostinpa kirpparilta kolmella eurolla pienen lasimaljan, kun se niin vastustamattomasti kauniilla surusilmillään sieltä romun keskeltä kurkki. Olin noita joskus ennenkin nähnyt, joten kuvittelin että sen historia selviää helposti pikaisella googletuksella, vaan eihän se taas ollutkaan niin yksinkertaista... Parin tunnin tuloksettoman salapoliisityön jälkeen annoin periksi ja laitoin kuvan designlasi.comin tunnistuspalstalle. Selvisi, että kyseessä on puolalainen Zabkowice. Malli löytyy vuoden 1920 luettelosta, mutta ilmeisesti tämä kappale on 70-luvun tuotantoa. Mielenkiintoista! 
En tiennyt pitäväni puolalaisesta lasista, mutta näköjään siellä osataan tehdä muutakin annen silmää miellyttävää kuin emalit. Tämä antaa taas lisäpontta haaveelle päästä joskus Puolaan kirppismatkalle. No, saahan sitä haaveilla, ja jos hyvä säkä käy niin seuraavassa elämässä se saattais onnistuakin. Sitä odotellessa tyydyn perehtymään aiheeseen lisää. Mitäkähän muuta hienoa Puolasta löytyy?


10 kommenttia:

 1. Kirppismatka Puolaan! No nyt kuulostaa semmoselta ulkomaanmatkalta jonne määki haluaisin lähtee. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii, eikö ookin kutkuttava ajatus! Sitä on tässä vuoden verran jo mietitty...

   Poista
  2. Sää voisit järjestää sellasen retroilijoiden ryhmäretken Puolaan. Vaikka siinä saattais kyl tulla retrokissatappelu kukkaemaleista. Tosin lumput on kyl usein hyvin käyttäytyviä...

   Poista
  3. Höhö, sehän se vasta oliski, bussilastillinen suomalaisia seiskytluvulle jämähtäneitä romuharakoita tappelemassa ruosteisista emaleista ulkomailla. :D Loppukevennysmaskua kymppiuutisiin. Vaikka olishan se oikeesti aika hienoo, mut musta ei kyllä oo järkkäriks. Mut jos sää järjestät ni täältä on heti kaks mukana!

   Poista
  4. No ei mustakaan taida olla järjestäjäks. Tarskos laittaa vinkki lumppulaan, jos siältä löytyis halukas...

   Poista
  5. Mun äiti kävi viikonloppuna Puolassa, Gdanskissa. Se yritti ettiä sieltä kirpputoria, ainoo sinne päin oli käytettyjen vaatteitten liike. Äiti oli siellä myyjältä kysellyt kirpputoria josta saisi astioita. Myyjä oli vähän ihmeissään todennut ettei semmosia oo. Kaks antiikkiliikettä se löysi, mut ne oli lopetettu. Mahtaiskohan vaikka Varsovassa olla paremmat apajat?

   Poista
  6. Aijaa, no höh. Ei kyllä ole hajuakaan, pitäs varmaan ottaa selvää.

   Poista
 2. Hain jotain muuta ja eksyin kuvan perässä blogiisi. Kiitoksia tiedosta, mulla on perittynä neljä tuollaista ruskeaa kippoa, enkä ole niistä mitään tietoa aiemmin löytänyt. Vain muutaman yksittäisen, mutta kalliin ja nimeämättömän nähnyt joskus kirpparilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva! Ilo on kokonaan minun puolellani, justiinsa tämän takia koitan laittaa ylös kaikki tiedonmurut joita esineistä löydän, ei tarvitse jokaisen kääntää kaikkia kiviä uudestaan tietoa etsiessä.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...