sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Peurojen leikkiä tulvapellolla

Läksin eilen katsomaan joko tulvapellolla olisi joutsenia, mutta siellä olikin kolme peuraa kevätmeiningeissä. Kerrankin satuin paikalle oikeaan aikaan, ja myrskykin puhalsi oikeasta suunnasta niin sain rauhassa katsella pitkän aikaa. 

Toi pelto on ihan aarreaitta, se on metsän keskellä ja siellä käy kaikenlaista vipeltäjää, kohta siellä on taas sammakoita sadoittain ja kahlaajat tulee niitä syöpöttelemään. Voi kun olisi kunnon kamera tai edes kiikarit... 

6 kommenttia:

 1. Meillä päin liikuskelee myös paljon eri elukoita. Ei niinkään tuossa taajamassa missä asun mut aika lähellä on semmonen iso erämaa-alue mitä on kyllä osin avohakkuilla pilattu. Tai metsän hoitoahan se vissiin on olevinaan, en oikeen ymmärrä miten. Hirvet kyllä tykkää niillä aukeilla liikuskella syömässä eikä tuu enää niin pelloille. Kuvaa en oo tosin saanut napattua kun oravasta vaikka oon maalla asunut koko ikäni ja kotitalo on metsän keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIka harvoin itekään mitään kuvia noista luonnonötöistä saan, vaikka kamera onkin tosi usein mukana. Tää tais olla eka kerta kun saan peuran kuvaan sillain että siitä jopa tunnistaa lajin. :) Mutta täällä kans on nyt vedetty tosi paljon metsää sileäksi ja pala harjua lähtee vissiin kokonaan pois kun laajentavat hiekkamonttua.. Kamalaa, mutta toisaalta sit aukenee mahdollisuudet toisille lajeille.

   Poista
 2. Ihania :)

  Nykyään en kyllä enää voi täydellisesti vain hehkutella siinä ihanassa ihastuksen tunteessa joka tulee kun näkee peurojen kuvankin sillä samassa mieleeni tulee eräs paikallinen ukko joka on hyvin tunnettu salametsästäjä :/

  Tämä ääliö tappaa metsästysajoista välittämättä aivan kaiken mikä liikkuu ja pikkupeurat ovat oikein tämän lempikohde. Laittaa todella vihaksi mutta kun ei ole todisteita niin mitään ei voi tehdä!

  VastaaPoista
 3. Vau, aika harvinaiseen hetkeen olet päässyt katsomopaikalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja onneksi otin kameran mukaan vaikka ensin ei pitänyt. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...