keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Mainin maalaamat Arabiat sekä pieniä sieviä sieniä

Poikkesinpa tänään pitkästä aikaa Kyröskosken kirppiksellä ja aarteitahan sieltä löytyi. Arabian vanhat salkkari sekä talouslevy kustansivat yhteensä kympin, ja kaupan päälle sain vielä neljä söpöä maustepurkkia. Saattoi olla vähän tuttava-alennusta hinnassa, mutta eipä tuolla muutenkaan hinnat päätä huimaa. Jos liikuskelette Hämeenkyrössä niin kirppis löytyy osoitteesta Valtakatu 61, Kyröskoski. (Kirppis on lopettanut toimintansa.)


Salkkarin pohjassa on Arabian kruunuleima ja numerot 9-67, eli eiköös se meinaa sitä että se on valmistettu syyskuussa 1967? Näin olisin muistelevinani, mutta vannomaan en mene. Lisäksi signeeraus MV -69. Ennenvanhaan tajuttiin vetää rasti siististi leiman yli ja signeerata uudelleen kun esineitä maalattiin itse. Voi kun kaikki tekisivät niin, säästyisi monelta vaivalta kun tietäisi heti onko kyseessä alkuperäinen kuva vaiko jälkeenpäin maalattu.  

En malttanut pestä salkkaria kunnolla kun oli hoppu kuvata, mutta pohjan rähmät lähtivät pois kun kynnellä raaputti, se vaan piti taas kokeilla vasta kuvaamisen jälkeen, niin kuin aina. 


Talouslevyssä kruunuleima ja numerot 1-67, sekä signeeraus Maini -68. Olisipa mukava tietää tämän Mainin tarina. Kaunista jälkeä ainakin on saanut aikaiseksi, joten en usko että ihan ensimmäistä kertaa on pitänyt pensseliä kädessä näitä maalatessaan. Oletan nyt ainakin että molemmat on saman henkilön maalaamia, vaikka signeeraus onkin erilainen ja vuosilukukin on eri. Selvästi ovat samaa sarjaa kuitenkin, ehkäpä joulun tienoilla maalattu ja vuosi on vaan vaihtunut siinä välissä?


Sitten vielä pienet sievät maustesienet. Mulla on näitä ennestäänkin jo pari, tosin aitopuisella korkilla, näissä korkit on jotain muovin tapaista. 


3 kommenttia:

  1. Tää on sellasta minkä takia mää luen blogeja. Ihan mahtavat löydöt ja miälenkiintonen juttu. Taitavasti on Maini maalannu. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...