maanantai 5. toukokuuta 2014

Kermakkokisa osa 4: Lukki

Kermakkokisa on edennyt jo aikapäiviä sitten ilman että olen saanut aikaiseksi siitä tänne raportoida. Turusta löytyi jotain varsin eriskummallisen hienoa, Riihimäen lasin tassulliset kermakko ja sokerikko, mustaa lasia. Kermakkokimaran mukaan samainen kermakko löytyy kirkkaana Riihimäen lasin vuoden 1939 kuvastosta numerolla 6653, mutta erään antiikkiliikkeen nettisivuilla samaa mallia mustana, mutta erilaisella kultauksella myydään 1920-lukulaisena. Oli miten oli, tämä oikein osuvasti Lukki-nimeä kantava pariskunta meni heittämällä parhaiden kirppislöytöjeni top kymppiin. Jos mulla olisi testamentti niin nää olis siellä jo. 

Kunto on kuin suoraan kaupan hyllyltä, Riihimäen tarrakin on vielä paikallaan. 
Olisi kyllä silti kiva tietää näistä enemmän, joten jokainen pienikin tiedonmuru otetaan kiitollisuudella vastaan. Eikä pelkästään kyseisestä mallista, vaan ylipäänsä mustasta lasista. Missään ei kerrota edes mistä se saa värinsä, vaikka muista väreistä on tietoa vaikka kuinka. 
Kehtaankohan edes mainita, että maksoin molemmista yhteensä vaivaiset neljä euroa?1 kommentti:

  1. Hei ! Näyttää mustalta,mutta on tumman koboltin sininen valoa vasten. sain samaisen kermakon kirppikseltä 1e, hyväkuntoinen,ei virheetön. Sitten on mulla tosiaan musta pari, kermakko on oikeasti 3 jalkainen, sokerikko 4, korvissa nipukka alhaalla, ei RL. Niitä edes asiantuntija ei tiennyt tekijää, on Karhulan korvat.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...