perjantai 25. huhtikuuta 2014

Varvasjalkarölli

Pääsiäiskirppu-postauksen yhdessä kuvassa vilahti hassunnäköiset tossukat, jotka on olleet kirppistilauksessa jo pari vuotta, mutta joita en ihan oikeasti ikimaailmassa olisi kuvitellut käytettynä löytäväni, ainakaan siinä kunnossa että niitä vielä ilkeäisi käyttää. Näköjään ihmeiden aika ei ole ohi, siellä ne nimittäin odottelivat puolityhjässä pöydässä viidentoista euron hintaan, hyväkuntoiset Vibram FiveFingers -paljasjalkakengät juuri oikean kokoisena! 

Olen aina tykännyt kulkea paljain jaloin, muistan jo kakarana karaisseeni jalkapohjia kesäkuntoon talvisin kävelemällä ja hyppimällä leegojen päällä, ettei sora ja katajanneulaset pääse yllättämään paljainjarpainkelien alkaessa. :) Sillon maalla se olikin helppoa kun ei tarvinnut niin pelätä lasinsiruja, mutta nykyään tuolla voi olla mitä vaan, joten jotain suojaa on hyvä olla jaloissakin. Viime kesänä kuljin aika paljon biohajoavilla onemomenteilla, mutta ei ne tähän kavioon oikein istuneet ja ehkä juuri siksi ne menivät puhki melko pian. Moni niitä kyllä kehuu ja varmasti ne jonkun muun malliseen jalkaan sopivatkin, ja eiväthän ne kalliitkaan ole joten varmasti ihan pätevä hankinta jos haluaa kokeilla paljasjalkakenkäilyä edukkaammin, noista kunnon kengistä kun saa maksaa kolminumeroisen summan ellei käy yhtä hyvä tuuri kuin meikäläisellä.

Tänään päätin, että a) koska nyt on kesä (ainakin melkein) ja b) koska monta, monta vuotta palvelleet Kuoma-lenkkarini on niin rikkipoikkipuhkikulutetut, että niiden irvistävä pohja tökkää jokaiseen risuun ja niiden kanssa on aika helposti nenällään pöpelikössä, ja vaelluskengät, joiden pohja myöskin on halki mutta pysyy vähän paremmin kasassa sentään, on niin kuumat että niissä paistuu, laitoin varvasjalkatossut jalkaan lenkille. Olikin oikein mukavat muuten, mutta saatoin haukata vähän liian suuren ensimmäisen palan, koska 7 km metsälenkki teki toiseen kantapäähän karmaisevan rakon ja viimeisen kilometrin kävelinkin sitten vaan toinen kenkä jalassa. :D Kastelin myös jalkani oikein mallikkaasti läpimärällä pellolla sammakoita etsiessä ja kurkia kuvatessa, ja kun eihän tuolla oikeasti vielä mikään kesä ole niin viluhan siinä sitten tuli. Mutta silti, ihan mieletön fiilis! Jahka lättäjalkani on päässeet yhteisymmärrykseen noiden oikeasti aika hupaisan näköisten tossujen kanssa, niin veikkaan että niistä tulee erottamattomat. 

Näytetään kuulemma teknorölliltä, mitä ootte mieltä?
 


8 kommenttia:

 1. No kävipä sulla tuuri! Just mun sisko haaveili paljasjalkakenkistä ja sai mutki kiinnostummaan. Pitäisköhän mun sitte testata sitä halvempaa versiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kannattaa ehottomasti testata jos yhtään kiinnostaa. Ei ainakaan kauhiasti menetä jos ei miellytäkään.

   Poista
  2. Sain nyt inspiksen tilata sellaset äitillekin äitienpäivälahjajaks. Meijän äitillä on levvee jalka ja ne näyttää aika kappeilta. Sää sanoit, että sun kavioos ne ei oikeen istunu, minkä mallinen se sun jalkas sitte on? Ja onks ne kauheen venyviä ko niisä on niin hassut koot? Mun jalka on 39 ja äitin 37, silti pitäis mahtua sama koko... Tästä tuliki nyt oikee kyselytunti. :-)

   Poista
  3. Emmää oikein osaa sanoa jalkani mallista paitti että pitkä on, mallia hessu hopo. Se onemoment kinnas varpaista mut muuten oli kyllä tilaa. Mulla oli vissiin se isoin koko ja jalka on kokoo 42.

   Poista
  4. Isoin koko näyttää olevan 43-45, ei kai sulla se vaan ollu? Siinä tapauksessa mun tarttee tilata 40-42, vaikka siällä suasitellaan ottamaan piänempi koko jos on kahden koon rajalla...

   Poista
  5. Ai se oli niin iso... Pakostikin se oli se kuitenkin, koska se 40-42, jonka alunperin itelleni ajattelin, oli ihan oikeesti mulle liian pieni ja se kenelle ne sitten myin oli muistaakseni kokoa 40 ja sille ne oli sopivat. Miehellä on 45-46 jalka ja se ei saanu niita isompia, jotka mä sit otin, jalkaan ollenkaan. Toisaalta jos ne tosiaan oli kokoa 43-45 niin se selittää sen että ei istunut, sivuilla olis ollu tilaa vaikka kuinka mutta varpailla ei. Se kärki on semmonen aika suippo ja typerän malllinen, ja mun varpaat ei tykkää yhtään jos ne liiskaantuu.

   Poista
 2. Eli sä oot korkannu myös oikean paljavarvaskauden toisella jalalla jo! Aina kerkeet kaiken ensin :) Pitääki muuten pistää toi onemoment korvan taa. Saak niitäki kirpputorilt?
  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä pihalla toikkaroinu varpaisillani jo talvellaki ja nyttenkin jo toki, mut lasketaaks se jos vaan pihalla varpailee? Kyl kai maar onemomenttejaki voi kirpparilta saada, mäki myin yhet pois, tosin netin kautta, kun tilasin alunperin kahta kokoo kun en osannu päättää.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...