maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mutanttihyttysten joukkoylösnousemus

Olen talvettanut pari chilipuskaa, jotka viettivät viime kesän ulkona. Lauantaina huomasin kummaa liikettä mullassa ja jäin seuraamaan mitä tapahtuu. Sieltä nousi toukka! Tai kotelo se taisi olla jos tarkkoja ollaan, mutta eihän me olla. Ja vaikken olekaan mikään hyönteiskammoinen ihminen, niin mielen valtasi kauhunsekaiset ajatukset. Mitä ihmeen kummajaisia sieltä kuoriutuu? Mitä jos chilien juurelle tunkemissani avokadonsiemenissä onkin asustanut jotain trooppisen ilmaston mutanttiötököitä, jotka nyt valtaavat koko huushollin ja syö meidät kaikki suihinsa?


Hetken kävi mielessä heivata otus ulos, mutta päätinkin pistää sen purkkiin ja katsoa mikä siitä tulee isona. Problem solved, mitä ikinä sieltä kuoriutuukaan, on se lukkojen takana eikä pääse syömään meitä eikä taloa eikä kasvejakaan. Vaan mitä tapahtuikaan seuraavaksi! Katse kiinnittyi taas multaan, josta törröttänyt tikku liikkui kummallisesti ees taas. Välillä se rauhoittui, sitten taas alkoi heilumaan vimmatusti.  Niitä tulee lisää! Koko päivän kyttäsin tikkua ja odotin ja odotin. Ei sieltä mitään tullut.

Seuraavana aamuna menin heti tarkastamaan chiliruukun tilanteen, ja siellähän olikin juuri muodonmuutos käynnissä. Karmean kokoinen läpinäkyvä sääski sieltä tuli. Tuli ja meni, läksi nimittäin aika äkkiä lasipurkissa olevan vielä kuoriutumattoman kaverinsa kanssa ulos 10 asteen pakkaseen lintulaudalle. Oli niitä vissiin joku toinenkin kuoriutunut, koska mullan pinnalta löytyi myös tyhjä kotelo.


Lähempi tutustuminen siihen heiluneeseen tikkuun osoitti, että otus saattoikin olla peräisin viimevuotisen chilin sisältä. Olen kerran aikaisemminkin löytänyt kokonaisena kuivatun chilihedelmän sisältä samanlaisen ökkömönkiäisen, tosin kuivuneena versiona. Oli miten oli, minä nyt päätin että ne on ihan supisuomalaisia sääskiä vaan, eikä mitään avokadotsetsekärpäsiä jotka tuhoaa koko maailman. Ja onneksi kissat syö kyllä varmasti jokaisen joka ehtii kuoriutua, sääsket kun on niiden herkkua. 

Mutta tulipahan taas vähän jännitystä tähänkin elämään! Jos joku viisaampi tietää antaa tarkempaa lajikuvausta niin anti tulla, mutta älkää nyt vaan sanoko että mun pitää mennä myrkkykauppaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...