perjantai 8. marraskuuta 2013

Huristelinpa aikani kuluksi Huittisiin

Kävin eilen valloittamassa itselleni ihan uuden kirppiskaupungin. Huittisten ohi on tullut ajeltua kymmeniä kertoja ja on siellä joskus vuosia sitten aikaakin vietetty, mutta kirppareita en ollut päässyt koluamaan ennen eilistä. Eipä siellä montaa kirppistä olekaan, kolme löysin. SaNi ja Kellarikirppis on ihan keskustassa molemmat, Kakkostien kirppis ihan pikkuisen sivummassa, mutta hyvin sinnekin löysi vaikka navigaattori vähän pihalla olikin.

Kakkostien kirppikseltä löytyi kaksi pientä riikinkukkokulhoa, 2,50 €/kpl. Riihimäen Lasi valmisti Nanny Stillin suunnittelemaa Riikinkukkoa vuosina 1969-1971. Tämä on yksi lempparikoristeistani, ja nyt niitä löytyi ekaa kertaa työttömän kukkarolle sopivaan hintaan. Toisesta pöydästä löytyi lisää Riihimäen lasia. Merja-sarja on Tamara Aladinin käsialaa ja sekin oli tuotannossa 70-luvulla. Tätä sarjaa olen ihan pienimuotoisesti jo keräillytkin, nyt löytyi viisi kulhoa yht. 2,50 €. Onnistuin tosin heti kotiin päästyäni kolauttamaan kaksi kulhoa yhteen ja rikkomaan toisen. Toiseenkin tuli pieni särö, mutta kelpaa vielä onneksi käyttöön. Nämä toimii meillä pääasiassa kissankuppeina ja samaa sarjaa löytyy kaapista myös pikkulautasina, niistä syödään silakoita. :) Edelleen samasta paikasta, mutta eri pöydästä, löytyi punaraidallinen Plastexin purkki. Se tuli kuin tilauksesta, koska auringonkukansiemenillä ei vielä ollutkaan sopivaa purnukkaa. 


Kellarikirppikseltä löytyi Finelin Uhtua-sarjan liesisuojat, 0,50 €/kpl eli parilla eurolla läksi koko sarja. Meillähän ei ole semmoista liettä mihin noi sopisi, eikä Uhtua ole muutenkaan mikään suosikkini, mutta piti ostaa kun halvalla sai. Kai niille jotain käyttöä keksitään. Tai no jos totta puhutaan niin mulla on jo idea kaikkien muidenkin liesisuojien varalle, mutta se vaatii sen ison, vanhan talon ensin.


1/3 litran Krouvi-tuopit läksi matkaan 50 sentillä kappale. Pääsivät puolen lirtan tuopposten kavereiksi. Oiva Toikan suunnittelemaa Krouvia on valmistettu vuosina 1973-1981, ja nyt sitä saa jo uustuotantonakin, ainakin sitä isompaa mallia.Kirpparithan ei olleet se ainoa eikä tärkein syy miksi tuonne asti ajelin, vaan käytiin kaverin kanssa Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa. Oli aika komiat maisemat jättisuuresta lintutornista, ja nähtiin kymmenittäin joutsenia, ainakin kolme haukkaa ja kaksi kotkaa! Kuvamateriaali jäi kuitenkin sen verran kehnoksi, että en rääkkää teitä nyt sillä. Pitää mennä uudestaan joskus paremmalla säällä.

2 kommenttia:

  1. Huitsin halpoja löytöjä!

    -N

    VastaaPoista
  2. Joo, ihan sopivia. :) Palstexin hinta unohtu, se oli 2 €. Ja laskupääni ei tällä kertaa heittänyt kun Merjoja on kuvassa kuusi eikä viisi, mutta tossa on nyt kaikki ehjät mitä löytyy. Kuusi onkin ihan sopiva määrä eli lisää ei tarvi enää ostaakaan, paitsi jos törkyhalvalla löytyy.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...