tiistai 7. heinäkuuta 2015

Heinäkuiset romppeet

Voi hyvänen aika kun tämä kesä menee ihan hirmuisella vauhdilla. Puolet lomastakin oli ja meni, onneksi puolet on vielä edessä kuukauden päästä. Me on tehty vaikka mitä ja käyty vaikka missä, mutta kuvien läpikäynti ja kirjoittaminen vie aina koko illan jos siihen ryhtyy, joten on tämä blogin päivittäminen sitten jäänyt koska en ole halunnut törsätä kesääni koneen ääressä.

Mutta viikonloppuna täällä oli taas rompetori ja nyt löyty sen verran herkullisia juttuja että niistä oli pakko tulla pikaisesti postaamaan kännykkäkuvien kera. 

Keltavihreä Europa-merkkinen seinäkello oli ihan pakko saada, vaikka se onkin ihan vähän halki yläreunasta. Kasassa se pysyy kuitenkin eikä halkeamaa edes näe ellei nyt ala oikein syynäämään. Pyynti oli 15 €, mutta oikein hauskan tinkaussession jälkeen köyhdyin kaunottaresta 7 €. Se pääsi heti olkkarin seinälle vihreän väistyttyä porstuan ja keittiön välimaastoon.  


Keltaoranssit Sarviksen Majurit oli osittain kummallisen harmaan tatiman peitossa, mutta uskalsin maksaa neljästä henkarista kympin kuitenkin, tiukan tinkauksen jälkeen toki. Vähän turhan innokkaasti niitä käsittelin OnXon-kivellä ja niinhän siinä kävi että hankasin pinnan paikoitellen ihan himmeäksi. Mutta ei ne kyllä puhtaaksi olisi lähteneet vähemmällä hinkkaamisella, tai näin ainakin itselleni nyt uskottelen, joten ei auta murehtua. Nyt mä vaan mietin että olisikohan se ihan kuolemaantuomittu ajatus jos niihin suhhuttaisi kerroksen spraylakkaa niin kimmeltäisivät taas... Pitänee uhrata yksi testikappaleeksi ja kattoa kuinka käy.


Punainen leimaton emaliämpäri lienee Fineliä, mutta irtosi yllättäen niinkin halpaan hintaan kuin neljä euroa. Reunassa on pari kolhua niinkuin kuvasta näkyy, mutta muuten se on ihan ehjä ja hyväkuntoinen. Tämä oli oikein iloinen löytö.


Messinki(?)kärpänen halusi ihan ehdottomasti lähteä mukaan kolmella eurolla. Tuhkakuppihan tuo oikeasti on, siivet nousee ylös ja siellä on tuhkasäiliön lisäksi vielä tellingit kahdelle tupakalle. Mutta koska M on vaihtanut syöpäkääryleensä ihan tyystin sähköisiin savukoneisiin (kirjaimellisesti) niin tämä kärpänen saapi toimia ihan vaan koristeena, ja siinähän se onkin tosi hyvä, tuommosia voisi ruveta ihan vaikka keräilemään.   Löytyi sieltä sitten vielä yksi muukin juttu, mutta siitä lisää toisella kertaa. :)

Ensi viikonloppuna olis Kangasalla Restaurantapäivät. Vähän tekisi mieli mennä, muttakun siellä tars olla jo aamusta aikasin jos meinais jotain löytää, ja se nyt on sula mahdottomuus. Mutta jos on kiva ilma niin miksei sinne taas lähtisi ihan vaan ihmettelemään niinkuin viime vuonnakin. Ellei keksi jotain muuta kivaa ajanvietettä, kuten vaikka mattojen pesu.8 kommenttia:

 1. Kivat löydöt! Hyvin oot osannut tingata, kun kello lähti yli puolet pyyntiä halvemmalla :D Kaunis kello kyllä ja kivanvärisiä nuo Majurit. Ja tosi halvalla olet emaliämpärin löytänyt! Itse juuri kirppisreissulla moista pyörittelin käsissäni, mutta suolainen yli kolmenkympin hinta oli syynä, etten sitä ostanut.. Ja hauskannäköinen tuo kärpänenkin. Ihan sellaiset löydöt, että oisin voinut ostaa noista jokaisen itsekin samoilla hinnoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä olen aika hyvä tinkaamaan vaikka ite sanonkin. :) En aina, mutta jos on kummallakin osapuolella hyvä fiilis niin silloin. Nyt oli, oikein jopa niin hyvä että hymy oli korvissa sen jäljiltä vielä seuraavanakin päivänä. Näistä löydöistä ei siis yksikään lähtenyt suoraan pyyntihinnalla, kaikista piti ihan vähän edes tingata, koska se vaan on niin kivaa. Parikin eri myyjää oikein sanoi että tää on juur semmosta kaupankäyntiä kun pitää ollakin, että se ei ole pelkästään tavaran vaihtamista rahaan vaan sosiaalinen tapahtuma josta molemmille jää hyvä mieli. Ja niinhän se on. :)

   Poista
 2. Kivoja löytöjä! Tuo messinkikärpänen on vallan vinkeä :) Itse olen yrittänyt taloudellis-poliittisista syistä kiertää kirpparit kaukaa, paria hairahdusta lukuunottamatta. Kivaa kesän jatkoa, ehtiihän sitä bloggailla taas syksylläkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva. Ja mähän pidin kanssa pitkän aikaa taukoa kirppistelystä, mutta nyt on taas vähän enempi tullut käytyä.

   Poista
 3. Olen kovasti kateellinen tästä kärpäsestä. Rakastan hyönteisjuttuja ylikaiken... Jos haluat siitä joskus eroon, laitahan postia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään mielessä. :) Tosin enpä usko että se uutta kotia koskaan tulee tarvitsemaan, mutta eihän sitä koskaan voi tietää.

   Poista
 4. Voi kesä ja kirppikset sentään! Kivoja löytöjä - etenkin tuo kello on todella soma! Ja samaa mieltä olen tuosta ajankulusta: aivan järkyttävää tahtia edennyt tämä kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut järkyttävää huomata, että illat ihan oikeasti jo pimenee ja tänäkin aamuna oli auton lasit ihan huurussa... Sieltä se syksy vaan hiipii ihan huomaamatta.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...