keskiviikko 20. elokuuta 2014

Keskiaikamarkkinoilla

Viime viikolla oli Hämeenlinnassa keskiaikamarkkinat, ja sinnehän mekin suunnattiin sunnuntaina. Säät suosi ja tunnelma oli leppoisa, eikä esitykset pettäneet taaskaan. Viime vuonna jäi koko kekkerit välistä, mutta edellisvuonna keskiaikailtiinkin ihan urakalla kun oltiin markkinoilla töissä kumpikin. Nyt oltiin ihan vaan turisteina, mutta jos asuttaisiin lähempänä niin varmasti oltaisiin nakittauduttu taas hommiin. Ehkäpä ensi vuonna.Tursajaiset (taikka turnajaiset, ihan miten vaan) on aina niin hienot. Meinaa ihan karvat nousta pystyyn, sydän heittää kuperkeikkaa ja tippa tirahtaa silmäkulmaan kun hevoset on niin kauniita ja hienoja, ja koko porukalla näyttää olevan ihan oikeasti hauskaa siellä. Kyllä täytyy ihan kunnolla hattua nostaa Rohanin poppoolle, eihän niitä kyllästy ikinä katsomaan.


Viikingitkin taisteli.


ja Härkätien Leikarit soitti.


En kyllä silti usko että keskiaijalla oli puudelikanasia...


taikka pölyhuiskurokkikukkoja, mutta voinhan olla väärässäkin.


Aasilla olisi kai päässyt ratsastamaankin, mutta kai siihen oli joku amatsooniraja joten tyydyin ihastelemaan otuksia maan kamaralta.Kalamasti olisi ollut kaikkea kivaa osteltavaakin, mutta törsättiin lopulta vaan vatsaintäydennyksiin.
Sikaa syötiin. Toivottavasti se oli elänyt edes jotensakin hyvän elämän. Vähän kyllä taas pisti miettimään syntyjä syviä kun laittoi menemään possua naamaan ja samalla katsoi sitä samaa possua (kypsiin) silmiin. Anteeksi. 


Ihan parhainta herkkua oli silti karkkiompot, kanelilla ja sokerilla. Sekä paahdetut mantelit, joita ostettiin iso pussillinen. Sen olisi voinut tyhjätä yhdeltä istumalta, niin hyviä ne on. Tarttis ehkä koittaa joskus onnistuisko niiden tekeminen itse.Kävikös muut keskiaikailemassa?2 kommenttia:

  1. Noi omenat oli ihania! Aikamoisia pörriäisansoja vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Tai no, kojulla pörräsi amppareita, mutta onneksi ne jäi sinne ja me ainakin saatiin syödä omat ompot ihan rauhassa. Taisi käydä tuuri. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...